Podzimní večery s klasikou a šálkem voňavého čaje

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty


Listopadové večery je nejlepší trávit s knížkou a čajem. Dejte šanci třeba klasické literatuře za zaměstnanecké benefity eBenefity, ovocný čaj pak pořídíte s vaší eStravenkou.
Podzimní pohoda s ovocným čajem a knížkou za Up Benefity


Komu by se v sychravém listopadu chtělo ven. Není nad teplo domova, šálek čaje a dobrou knížku. Klidně sáhněte po nějaké klasice, třeba té, kterou jste ve škole nestihli přečíst a dodnes vás to mrzí. Skvěle se k tomu bude hodit některý z ovocných čajů. A protože naše firemní benefity podporují zdraví a relax, obojí s nimi pořídíte. Knížku s eBenefity, lahodný čaj s eStravenkou.

Klasická díla která stojí za přečtení s eBenefity

Přestože žijeme v digitální době, díla klasické literatury jsou základ. Často přináší nadčasové příběhy, hluboké myšlenky a důležitá poselství. Je příjemné si občas nějakou „klasiku“ připomenout a přečíst. Přinášíme vám pár tipů na zajímavá díla z učebnic, která stojí za přečtení.

  • Četli jste třeba Maryšu od bratrů Mrštíkových? Nestárnoucí drama z vesnického prostředí vypráví příběh o nešťastném vztahu, společenském tlaku a nepochopených očekáváních. A končí tragicky. Dílo je stále oblíbené v soušasném divadle a patří mezi nejpřekládanější česká dramata.
  • Obraz Doriana Graye od Osara Wilda je nestárnoucí příběh o muži, který chce zůstat stále mladý a místo něj stárne jeho obraz. Ten ale také odráží všechny jeho hříchy a vnitřní zkaženost.
  • Kniha Nathaniela Hawthorna Šarlatové písmeno popisuje puritánskou Anglii 17. století a příběh ženy, kterou odsoudili za cizoložství a byla nucena žít na okraji společnosti.
  • Náš poslední tip je slavné dílo Milana Kundery Nesnesitelná lehkost bytí. Kniha řeší existenciální témata, zkoumá „lehkosti“ a „tíhu“ života a otázky osobní svobody, lásky, vztahů, zrady a politické situace v totalitním režimu.


Dokonalý relax doplní šálek ovocného čaje za stravenkovou
kartu eStravenka

Co skvěle doplní večerní četbu „klasiky“? Ovocný čaj. Jeden z nejoblíbenějších nápojů vůbec neobsahuje čajové lístky a působí tak velmi relaxačně. V ovocném čaji můžete najít sušené kousky ovoce, bylinky nebo koření. Je důležité nechat ho louhovat dostatečně dlouho, aby se jeho chutě správně uvolnily.

Pro podzimní období je příjemná třeba kombinace jablka, hrušky, skořice a hřebíčku. Skvělá je také příchuť lesní plody, ale i ovocný čaj doplněný o strouhaný kořen zázvoru. Čaj můžete podávat dochucený medem a citrónem, v tom případě vám pomůže i jako prevence podzimního nachlazení.

Využíjte pro odpočinkové večery nejoblíbenější benefity eStravenka a eBenefity. Budeme rádi za vaše tipy, jakou kombinaci knížky a ovocného čaje jste zvolili.


Mám zájem o benefity od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…